Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Alles wat je moet weten over tape extensions

Als je graag meer volume in je haar wil, of juist langer haar wil, kun je ervoor kiezen om extensions te kopen. Er zijn veel verschillende soorten extensions, een daarvan is tape extensions. In dit artikel lees je alles wat je daarover moet weten voordat je ze aanschaft, zodat je een weloverwogen keuze kan maken! 

Hoe werken tape extensions?

De verschillende soorten extensions zijn natuurlijk te onderscheiden door de manier waarop je ze bevestigt aan je haar. Tape extensions worden bevestigd door middel van een plakstrip. Deze bevestig je dan weer aan je haar door middel van een stijltang.

[cta_button url=”https://hairextensionsvoordeel.nl/tape-sticker-hair/”]BEKIJK ALLE TAPE EXTENSIONS[/cta_button]

Verschillende soorten tape hairextensions

Wanneer je kiest voor tape hairextensions, heb je de keuze uit verschillende merken. Zo kun je bij ons terecht voor Balmain Tape Extensions, Bighair Tape Extensions en Euro So.Cap Sticker Line extensions. Elk merk is van goede kwaliteit en alle extensions zijn gemaakt van 100% human hair. Welk merk je dus ook kiest, je kan er altijd op vertrouwen dat je de beste kwaliteit in handen hebt. Elk merk heeft ook verschillende lengtes en kleuren beschikbaar. 

NW logo Bighair 500x500               balmain-logo                 eurosocap-logo

Hoeveel tape extensions heb je nodig?

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een kleur, lengte en merk, is het wel zo handig om te weten hoeveel tape extensions je precies nodig hebt. De hairextensions zijn verdeeld in stukjes van 3,5 centimeter en komen in verpakkingen van 20 stuks. Heb je dun tot normaal haar, dan is twee pakken voldoende. Wanneer je wat voller haar hebt ga je voor 3 pakken en wanneer je echt dik haar hebt, kies je voor 4 pakken. 

Tape extensions voor dun haar

Juist wanneer je dun haar hebt, zou je misschien graag wat meer volume creëren. Natuurlijk kun je ook dan kiezen voor tape extensions. Wel is het belangrijk dat je erop let dat de aanhechting van de extensions op het haar niet te zien is. Wanneer je haar heel erg dun is, kun je wellicht beter kiezen voor extensions waarbij je sowieso de aanhechting op het haar niet ziet, zoals bij wire hair extensions

De voor- en nadelen van tape extensions

Elke soort extensions heeft natuurlijk voor- en nadelen, zo ook de tape extensions. Je zou als nadeel kunnen noemen dat je de tape extensions niet zomaar in en uit je haar kan doen; het zijn namelijk permanente extensions. Wanneer je dat wel graag wil, kun je beter kiezen voor tijdelijke extensions zoals wire of clip in extensions. Tape extensions hebben vooral heel veel voordelen, zoals: 

  • Tape extensions zijn niet schadelijk voor je haar
  • De extensions ogen erg natuurlijk
  • De tapes zijn erg licht dus je voelt ze bijna niet in je haar zitten
  • Je kan de extensions hergebruiken

Tape extensions mooi houden

Tape extensions zijn haarstukken die met tape aan de haaraanzet van je eigen haar bevestigd worden. Vervolgens wordt de tape met een stijltang aangedrukt. Ze blijven ongeveer vier weken goed zitten, mits je ze natuurlijk op de juiste manier verzorgt.

  • Breng geen conditioner of andere verzorgingsproducten aan op de tape van je extensions. Dit kan ervoor zorgen dat ze eerder loslaten;
  • Verzorg wel de punten van je haar met een conditioner;
  • We raden af om direct na het wassen het haar uit te kammen of te borstelen. Wacht hiermee tot het haar droog is.

Zo haal je het meeste uit je tape extensions en blijven deze langer natuurlijk.

Over het algemeen kost het dus wat meer tijd om je extensions te verzorgen dan om je eigen haar te verzorgen. Het is slim om de beste producten te gebruiken. Hoe beter je ze verzorgt, hoe langer je hair extensions mooi blijven! Het is belangrijk dat de aanhechting van de extensions niet te veel beïnvloed wordt en dat je niet te ruw met je haar omgaat. Verder geldt; wat voor je natuurlijke haren goed is, is dat ook voor je hairextensions. Behandel ze dus met zorg, dan zul je zo lang mogelijk van je extensions kunnen genieten!

Tape extensions zetten: hoe moet dat? 

Het zetten van tape extensions kun je zelf doen; het is helemaal niet moeilijk. Je plakt de extensions op één centimeter van de hoofdhuid vandaan. Vervolgens plak je de tweede tape extension aan de achterkant van de eerste en druk je ze een paar seconden vast met een warme stijltang. In het filmpje hieronder kun je zien hoe dat je de extensions vastzet. 

Hoe lang blijven tape extensions zitten?

Wanneer je de extensions goed vastzet, blijven ze ongeveer vier weken zitten. Vaak kun je ze zelfs nog wat langer laten zitten, maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe ermee omgegaan wordt en hoe ze vastzitten. Laat ze niet te lang zitten, want je haar groeit natuurlijk dus je extensions zakken steeds verder naar beneden, waardoor het er minder mooi uit gaat zien. 

De juiste verzorging van tape extensions

Net als dat het belangrijk is om je eigen haar goed te verzorgen, is dat bij tape extensions ook het geval. Je kunt bij ons terecht voor speciale shampoo voor je tape extensions, maar ook voor allerlei andere verzorgingsmiddelen. Zo weet je zeker dat je extensions er mooi uit zien en blijven zien!

[cta_button url=”https://hairextensionsvoordeel.nl/verzorging-styling-toebehoren/”]BEKIJK VERZORGINGSPRODUCTEN TAPE EXTENSIONS[/cta_button]

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.