Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Zo kom je van gespleten haarpunten af!

Elke vrouw heeft wel eens last van gespleten haarpunten. Het ziet er niet mooi uit en het doet natuurlijk af aan je mooie kapsel! Maar waar komen die gespleten haarpunten vandaan en nog belangrijker; hoe kom je er weer vanaf? In dit artikel vertellen we je er alles over.

De oorzaak van gespleten haarpunten

Wanneer je haar niet goed verzorgd wordt, kunnen de punten in tweeën splijten. Ze kunnen zelfs in drieën of in vieren splijten! De meest voorkomende oorzaken van gespleten haarpunten zijn door wrijving, hitte en het gebruik van chemische middelen.

  • Door hitte droogt je haar uit. Wanneer je haar te droog wordt, kan het gaan scheuren en ontstaan dus gespleten punten.
  • Met wrijving wordt vooral het droogmaken met handdoeken bedoeld. Je haren bestaan uit allemaal aparte haarschubben en wanneer je met iets tegen de richting van deze schubben in wrijft, zoals met een handdoek, kunnen de schubben afbreken of van de haar worden losgetrokken waardoor het ene haardeel van het andere splijt.
  • Ook chemische middelen kunnen zorgen voor gespleten haarpunten, waarvan de bekendste ammonia is. Dit zit vaak in permanente haarverf en wordt gebruikt om de haarschubben open te maken om de kleurpigmenten erin te doen. Dit is een agressieve manier van verven wat erg slecht is voor de haarschubben en dus kan zorgen voor gespleten haarpunten.

gespleten-haarpunten

Wat te doen tegen gespleten haarpunten?

Om gespleten haarpunten te voorkomen, moet je natuurlijk zo min mogelijk in aanraking komen met hitte, wrijving en chemische middelen, zoals hierboven benoemd. Daarnaast is het het beste om regelmatig naar de kapper te gaan. Door af en toe een stuk van je haar af te laten halen, blijft je haar gezond. Heb je al last van gespleten haarpunten en wil je daar nu vanaf? Dan is daar maar één manier voor; een flink stuk van je haar af laten halen! Wanneer een haarpunt eenmaal gespleten is, kan deze namelijk niet meer op magische wijze “aan elkaar” gemaakt worden. Natuurlijk is het niet leuk om je haar een stuk korter te knippen, maar het is er op de lange termijn wel beter voor! Zo krijg je ook weer mooiere en gezondere lokken terug. Vind je je haar dan echt te kort? Dan kun je, om de tijd te overbruggen, natuurlijk altijd kiezen voor clip-in of wire hair extensions! Zo ziet niemand dat je een stuk van je haar af hebt laten knippen en kun je deze extensions dragen wanneer je wil.

Extra tip: let op het gebruik van elastiekjes!

Daarnaast is er nog een grote boosdoener op het gebied van gespleten haarpunten: elastiekjes! Draag je je haar iedere dag in een staart? Probeer dit dan af te wisselen. Wanneer je elke dag op dezelfde plek van je haar een strak elastiekje hebt zitten, raakt je haar op dat punt beschadigd. Hierdoor kunnen je haren niet meer tot in de puntjes verzorgd worden (letterlijk!) en gaan de punten splijten. Nóg grotere boosdoeners zijn de elastiekjes met een ijzertje. Deze snijden in je haar en kunnen al na één dag voor grote beschadiging zorgen zonder dat je dit op het eerste oog ziet. Het beste is om te kiezen voor zo’n gedraaid, plastic elastiek; dit heeft ook nog eens als voordeel dat er geen grote bobbel in je haar zit wanneer je je staart eruit haalt!

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.