Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Zijn hairextensions schadelijk voor je haar?

Niet iedereen heeft een volle bos met lang haar. Als je dat wel graag wil, dan is het zeker te overwegen om hairextensions te nemen. Je vraagt je vast af of deze extensions schadelijk zijn voor je eigen haar. Zijn hairextensions schadelijk? NEE! Als je eigen haar er namelijk op achteruit gaat door het laten zetten van hairextensions, bereik je natuurlijk het tegenovergestelde van wat je wil; een volle bos haar!

Welke extensions zijn het minst schadelijk? Hairextensions zijn in principe niet schadelijk, mits je rekening houdt met een aantal simpele zaken.

Het is belangrijk je hieraan te houden, en dit regelmatig te controleren. Zo kun je lang van je hairextensions genieten, zonder je druk te maken over de staat van je eigen haar. Heb je bijvoorbeeld spijt dat je je haar kort hebt laten knippen, en wil je snel weer mooi lang haar? Dan kun je met hairextensions makkelijk de tijd overbruggen, totdat je haar weer gegroeid is! Om met hairextensions zo min mogelijk schade aan te richten, moet je letten op de volgende dingen:

1. Kwaliteit

Er zijn heel veel verschillende soorten hairextensions. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor nep haar, maar ook voor echt haar. Wij raden aan om te kiezen voor echt haar, en dan vooral haar dat Remy gesorteerd is. Dit betekent dat alle haarschubben dezelfde kant op staan, wat de kans op klitten kleiner maakt. Kies je niet voor extensions van Remy haar, dan kan dit zodanig in de klit gaan zitten met je eigen haar, dat het je haar beschadigt. Kies je dus voor mindere kwaliteit hairextensions, dan kan het wel degelijk schadelijk zijn voor je eigen haar. Ga daarom altijd voor de beste kwaliteit als het om haarverlenging gaat!

Bekijk hier onze wire extensions:

 

balmain-hair-dress-55cm-london

2. De bevestiging van je extensions

De soorten hairextensions zijn natuurlijk te onderscheiden in de manier waarop het aan je eigen haar bevestigd wordt. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af of wax extensions schadelijk zijn, omdat deze met een warmte tang en wax bevestigd worden. Deze zijn zeker niet schadelijk! Het is hierbij wel belangrijk om ze op professionele wijze te laten plaatsen. De warmte tang die gebruikt wordt, is zelfs minder lang dan de gemiddelde stijltang en deze wordt maar enkele seconden op het haar gezet. Laat ze op tijd weer verwijderen of terugzetten, en je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele schade aan je eigen haar!

Ook bij microring extensions of clip-in extensions vragen mensen zich af of dit schadelijk is voor je haar. Hierbij geldt hetzelfde: laat je ze op professionele manier plaatsen en verwijder je ze ook weer op tijd, dan is dit zeker niet schadelijk voor je eigen haar. Het is bij clip in extensions bijvoorbeeld wel erg belangrijk om deze er elke avond uit te halen, en er niet mee te slapen. De volgende dag doe je ze dan weer in en zo kun je ze nog lang dragen! Hier vind je alle informatie over onze clip-ins. Dat brengt ons bij het volgende punt dat erg belangrijk is om schade aan je haar te voorkomen: de verzorging van je hairextensions.

 

Bighair Wire achterzijde

3. Verzorging

De verzorging van je hairextensions is erg belangrijk. Verzorg je namelijk je hairextensions niet goed, dan kan dit wel degelijk schade aanrichten aan je eigen haar! Dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn verschillende professionele producten, bijvoorbeeld voor het wassen, die je kunt gebruiken om je hairextensions goed te verzorgen. In ons vorige blog lees je meer over de verzorging van je extensions! Volg deze tips op en je kunt nog lang van je volle bos haar genieten, zonder dat je schade aanricht aan je eigen haar.

Hairextensions zijn niet schadelijk!

Volg je onze tips op en lees je goed onze FAQ door, dan zijn hairextensions zeker niet schadelijk. Laat ze professioneel plaatsen en kies voor de beste kwaliteit. Of het nu gaat om clip ins, weft, tape of wax extensions; dit gaat op voor alle soorten! Bestel je ze in onze webshop, dan kun je er vanuit gaan dat ze van de beste kwaliteit zijn en geen kwaad kunnen voor je haren!

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.