Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Leuke kapsels met extensions

Je kunt met hairextensions allerlei kanten op. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Pinterest en je ziet gelijk allerlei voorbeelden van hairextensions kapsels die je zelf kunt maken. Er zijn een aantal kapsels die je vrijwel altijd en met elke lengte extensions kunt maken. Welke dat zijn lees je hier.

Het betere vlechtwerk: de losse vlecht, vissengraatvlecht, invlechten en meer

De vlecht is tijdloos en kan met zowel korte als lange extensions gemaakt worden. Voorbeelden van vlechten zijn:

  • Losse vlecht
  • Vissengraatvlecht
  • Je haar invlechten
  • Omgekeerd invlechten
  • Opgestoken vlecht

De losse vlecht

Deze vlecht is perfect om mee te beginnen! Je kunt deze achterop je hoofd maken of over je schouder laten hangen. Bij deze vlecht kun je namelijk goed zien wat je doet en je kunt er makkelijk bij. Bovendien is dit geen aparte, moeilijke techniek om toe te passen. Pak aan één kant van je hoofd al het haar vast en verdeel je je haar in 3 strengen. Leg de buitenste streng over de middelste en leg vervolgens de andere buitenste streng over de middelste. Zo ga je door totdat je aan het einde van je haar bent gekomen. Zet je vlecht vast met een elastiekje en je bent klaar om de deur uit te gaan. Zo simpel is het! Eventueel kun je nog wat plukjes uit je haar halen en een beetje krullen, voor een nonchalante look.

Vissengraatvlecht

De vissengraatvlecht is een leuk alternatief voor de normale vlecht. Deze vlecht ziet er net wat specialer uit, maar is eigenlijk net zo makkelijk! Je verdeelt je haar namelijk eerst in twee delen. Vervolgens pak je een klein plukje haar van de achterkant van de rechtse streng en deze haal je boven de rechtse streng langs, waarna je hem bij de linkse streng voegt. Nu heb je dus weer twee strengen in je handen. Hierna pak je een klein plukje van de achterkant (de linkse streng), welke je bovenlangs bij de rechtse voegt. Zo ga je door tot de gewenste lengte. Natuurlijk kun je deze vlecht ook aan de zijkant van je hoofd maken, voor een beetje afwisseling!

losse_vlecht_model

Je haar invlechten

Heb je al een beetje geoefend met de bovenstaande vlechten? Dan kun je beginnen met het wat lastigere werk. Zo ken je vast de Franse vlecht ofwel invlecht wel. Deze vlecht vergt iets meer aandacht, maar we gaan het hier voor je uitleggen. Je begint met het pakken van een pluk haar bovenop je hoofd. Verdeel deze pluk in 3 strengen en begin, net als normaal, te vlechten. Het verschil is alleen dat je tijdens het vlechten steeds een pluk haar bij pakt van de zijkanten. Zorg dat je op het einde van je haar goed uitkomt, en dat je al het haar hebt gebruikt. Het einde van de vlecht kun je gewoon doorvlechten zonder plukken bij te pakken. Zet de vlecht met een elastiekje vast en geniet de hele dag van je prachtige kapsel!

Omgekeerd invlechten

Ben je klaar om nog een stapje verder te gaan? Hartstikke goed! Als je de Franse vlecht of het invlechten onder controle hebt, zal de omgekeerde Franse vlecht geen enkel probleem opleveren. Deze vlecht maak je volgens hetzelfde principe als de gewone Franse vlecht. Je begint met drie strengen en pakt telkens een plukje haar bij. Alleen haal je nu de plukken haar niet over het midden, maar er onderdoor. Hierdoor lijkt het alsof de vlecht op je hoofd ligt. En dat geeft natuurlijk een prachtige look! Of je de omgekeerde vlecht nou midden op je hoofd maakt, twee vlechten gaat invlechten aan de zijkant of een omgekeerde vlecht schuin over je hoofd voor een nonchalante look, je zult zeker de show stelen!

Opgestoken vlecht

Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kun je lekker spelen met verschillende soorten vlechten. Ga je bijvoorbeeld naar een bruiloft? Dan kun je je haar prachtig opsteken. Maak een losse vlecht schuin over je hoofd en zet het einde vast onder de vlecht die je zojuist hebt gemaakt. Zo creëer je een chique, romantische, maar toch nonchalante look!

franse_vlecht_model

De nonchalante knot

Een nonchalant knot ziet er leuk uit, maar het kost toch wel wat werk. Je kunt een nonchalante knot het beste maken met lang haar, omdat je dan genoeg haar hebt om de knot mee te maken. Heb je dat niet, dan kun je natuurlijk altijd aan de slag met onze handige clip-in extensions. Haal allereerst uit je hoofd dat alles netjes moet zitten. Het is een messy bun, dus je babyhaartjes aan de voorkant van je haar of de plukjes die net niet in je knot mee kunnen, maken de look juist compleet! Volg daarna de volgende stappen:

  • Zorg voor textuur in je haar. Heb je van nature glad haar? Stiekem zijn we daar een beetje jaloers op, maar wanneer je een messy bun wil maken, gaat dit wat lastiger. Het is daarom slim om wat meer textuur in je haar aan te brengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een salt spray te gebruiken. Dit maakt je haar wat stugger, wat ervoor zorgt dat je knot beter blijft zitten!
  • Dan is het tijd om de knot te gaan maken. Hiervoor gebruik je je handen, voor een messy bun kun je namelijk beter geen donut gebruiken. Wanneer je een donut gebruikt, gaat het haar hier strak omheen zitten en zit het toch weer te netjes voor een messy bun. Breng je haar samen tot op de gewenste hoogte en wikkel het haar om je handen heen totdat je een knot gevormd hebt.
  • Zet vervolgens je haar vast met haarspeldjes. Doe dit op zo’n manier dat het goed blijft zitten, maar dat het niet te strak zit. Het mag lekker losjes bij een nonchalante knot!
  • Heb jij haar op dezelfde lengte en hangen er dus automatisch geen plukjes los? Dan kun je daar altijd zelf nog voor zorgen. Wanneer de knot zit, kun je zelf een paar plukjes lostrekken.

Wil jij graag een knot maken maar heb je net niet genoeg lengte? Of wil je juist een extra volle knot maken? We hebben speciale knot extensions waarmee je supersnel een mooie messy bun kunt maken! 

Extra lange ponytail

Een staart heb je alleen in je haar als je thuis bent of gaat sporten, toch? Nee! Een ponytail kan er namelijk ook heel mooi uitzien. Ga je voor de sportieve en stoere look met een vrouwelijke touch, dan is dit kapsel perfect. Of kies voor een messy bun met wat plukjes los. Stijlvol en sportief! Heb je niet zo veel haar dat je er een echt mooie paardenstaart of bun van kan maken, dan kun je ook kiezen voor onze ponytail extensions.

Kapsel met lichte slag

Ga je voor nonchalant en stijlvol? Een volle bos haar met een mooie slag is altijd aantrekkelijk. Laat het lijken alsof het gewoon zo zit als je uit bed komt. Wij weten wel dat dat niet zo is! Om de mooiste slag in je haren te maken, kun je het beste gebruik maken van salt spray. Kom je wat volume te kort om er echt een volumineuze bos van te maken, ga dan voor clip-in extensions om ze wat volume bij te geven!

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.