Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Hoe voorkom je dat je extensions gaan klitten?

Extensions die klitten of zelfs in de knoop zitten, zijn natuurlijk erg vervelend. Je wil dat je extensions er stralend uitzien, en dat is niet het geval wanneer ze in de klit zitten. Gelukkig is daar zeker wat tegen te doen, en is het helemaal niet moeilijk. Volg deze tips op en je hebt nooit meer klitten of knopen in je extensions!

Knopen uit je extensions halen

Is het al te laat om te voorkomen en heb je een grote knoop in je extensions? Dat kan erg frustrerend zijn, maar ga niet gefrustreerd te werk. Probeer eerst te kijken of je de knoop er zonder hulpmiddelen uit krijgt, door te kijken hoe de haren in elkaar zitten en ze zo rustig uit elkaar te halen. Mocht dit niet lukken, probeer het haar dan te wassen en gebruik extra conditioner om het er zo uit te halen. Doe dit altijd rustig want wanneer je wild met je haar aan de slag gaat, zal het alleen maar verder in de knoop raken!

knopen-uit-extensions-halen

Klitten voorkomen begint al bij de aankoop

Een grote knoop of klit uit je extensions halen kan dus heel lastig zijn en wil je het liefst voorkomen. Het voorkomen van deze klitten begint eigenlijk al bij de aankoop van je extensions. Kies altijd voor Remy hair. Van Remy hair zitten de haarschubben allemaal dezelfde kant op. Hierdoor kunnen de haarschubben niet in elkaar schuiven en ontstaan er minder snel klitten. Let op! Veel meiden denken dat Virgin hair hetzelfde is als Remy hair. Dit is niet het geval. Virgin hair is haar dat onbehandeld is. Het is dus nooit geverfd of gebleekt. Dat betekent echter niet dat de haarschubben ook dezelfde kant op liggen. Wanneer je echter kiest voor Remy haar, kan het natuurlijk nog steeds voorkomen dat je extensions gaan klitten; het is geen garantie op geen klitten. Gelukkig kun je zelf nog veel meer doen om deze klitten te voorkomen!

Goede verzorging van je extensions om klitten te voorkomen

Klitten in je extensions kun je heel simpel voorkomen: door ze goed te verzorgen! Wees vooral niet bang om je extensions te wassen. Door ze goed te blijven verzorgen, zullen ze mooi glad blijven en niet snel in elkaar gaan zitten. Doe dit ongeveer één keer per week. Zorg er bij het wassen van je haar en extensions wel voor dat je dit rustig doet. Door te wild te wassen, kunnen je haren alleen maar meer in de knoop gaan. Veel meiden wassen hun haar ook met hun hoofd ondersteboven, maar dit is zeer af te raden. Houd je hoofd recht en werk altijd van boven naar beneden; met de richting van je haar mee. Gebruik na het wassen extra veel conditioner. Laat dit zeker 15 tot 30 minuten intrekken! Dat zorgt er waarschijnlijk wel voor dat je klitten eruit gaan of dat je klitten kan voorkomen.

balmain-haircare-beautybag

Tips om klitten in je extensions te voorkomen

Naast het kiezen van extensions van hoge kwaliteit en het goed en intensief verzorgen van je extensions, hebben we nog wat tips om klitten in je extensions te voorkomen:

  • Voorkom aanraking met zout en chloor. Ga dus niet in de zee of in een zwembad zwemmen met je extensions in! Zout en chloor tasten het haar aan en maken het droog en stug, waardoor het makkelijk gaat klitten.
  • In zweet zit ook zout. Ben je dus gaan sporten of naar de sauna geweest, of is het gewoon een erg warme dag geweest? Was dan altijd meteen je haren!
  • Draag je haar en extensions tijdens het sporten dan ook altijd omhoog. Maak er een mooie hoge staart van. Dat is wel zo prettig tijdens het sporten en zo zorg je ervoor dat je ook geen zweet in je haar krijgt.
  • Kam, voordat je gaat slapen, even de extensions door.
  • Wil je je extensions graag laten verven of ontkleuren? Doe dit dan nooit zelf en laat dit altijd aan je kapper over.

 

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.