Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Hoe kies je de juiste kleur extensions?

Iedereen die wel eens over extensions na heeft gedacht weet hoe moeilijk het is om de juiste kleur extensions te vinden. Ga je voor één haarkleur of wil je verschillende ‘banen’ in je haar? Ga je voor wat donkerder of toch juist lichter en kun je extensions überhaupt verven als je ooit nog eens een ander kleurtje erin wilt? Op deze vragen geven we in deze blog antwoord.

Haarextensions; welke kleur past bij jouw haar?

Als je voor het eerst hairextensions uit gaat kiezen kan het aanbod overweldigend zijn. Het fijne van hairextensions is dat je niet exact dezelfde kleur als jouw haar hoeft uit te zoeken. Doordat hairextensions door je haar heen geplaatst worden geeft een nèt iets andere kleurtint vaak een heel natuurlijk effect. Kies je extensions van één of twee tinten lichter of donkerder dan je eigen haarkleur, dan zal de kleur bijna altijd mooi passen bij jouw haar.

Koele, warme of neutrale huidskleur

Natuurlijk heb je best wel een idee welke haarkleur goed bij jou past. Door middel van een kleurenanalyse kun je erachter komen welk kleurtype jij bent (zomer, lente, winter of herfst) en welke kleuren mooi bij jou staan. Op dezelfde manier kun je ook testen of je een koele of warme ondertoon in je huid hebt. Bij koele types staan blonde astinten en kleuren met een koele ondertoon vaak mooi, bij warme types staan tinten zoals rood, caramel- en koperbruin over het algemeen prachtig. Heb je een neutrale huidskleur, dan staan zowel koele als warme haarkleuren mooi bij jou. Toch kun je beter niet warme en koele haarkleuren door elkaar dragen, maar kiezen voor één kleurtint. Dit oogt namelijk natuurlijker.

Overigens bestaat er van elke kleur zowel een koele als warme variant, dus het niet zo dat je als koel type geen rode haarkleur zou kunnen rocken. Kies in dat geval gewoon voor een koele variant van die kleur (zoals bordeauxrood of mokkatinten) zodat het mooi aansluit bij jouw huidskleur.

Bepaal jouw haarstijl

Voordat je extensions gaat uitkiezen is het belangrijk om te bedenken hoe je ze wilt gaan gebruiken en wat jouw gewenste haarstijl is. Als je van plan bent om je haar te föhnen, stijlen of krullen dan kun je het beste voor extensions van echt mensenhaar kiezen. Deze zijn namelijk precies te stylen zoals jij het wilt. Daarnaast moet je kijken naar hoe jouw eigen haar valt. Heb jij bijvoorbeeld een prachtige bos krullen? Dan kun je daar natuurlijk niet ineens strengen met superstijl haar doorheen hebben, want dat ziet er onnatuurlijk uit. Kies daarom voor een extension voor een haartype wat aansluit op jouw haar. Let hierbij ook op de dikte van het haar zodat je een mooie en natuurlijke overloop krijgt.

Bepaal je gewenste lengte

De lengte van je extensions is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Wil je regelmatig je lange lokken gaan krullen maar wel de lengte behouden? Dan kun je jouw extensions beter ietsje langer kopen, zodat ze voldoende lang blijven nadat je ze gekruld hebt.

Kun je extensions verven als je na een tijdje de kleur beu bent?

We raden altijd aan om extensions te kopen in de kleur die je voor ogen hebt. Hoe meer extensions met chemische middelen zoals verf behandeld worden, hoe slechter dit is voor de kwaliteit van het haar. we raden het dus niet aan, maar extensions die gemaakt zijn van echt haar kunnen wel geverfd worden. Kies je ervoor om jouw extensions te verven, zorg er dan zeker voor dat je deze goed blijft verzorgen. Bijvoorbeeld met de Balmain Professional Aftercare collectie. Een goede verzorging draagt er namelijk aan bij dat jouw lokken langer mooi blijven en dat je er langer plezier van hebt!

Kan je met gekleurde hairextensions een balayage effect creëren?

Zowel een ‘gewone balayage’ als een balayage met ombre-effect kan met hairextensions worden gecreëerd. Je kunt zelf een balayage effect creëren met hairextensions door voor verschillende soorten kleuren te kiezen. Het merk Balmain heeft verschillende Ombre extensions in de collectie, bijvoorbeeld de Bighair Weft Extensions in de kleuren asblond/platinablond of donkerbruin/lichtblond. Bij deze extensions is er al een kleuroverloop gemaakt in de extensions waardoor jij ze alleen nog maar vast hoeft te (laten) zetten. Zitten jouw kleuren er niet bij? Dan kun je ook voor losse 1-baan clip-in wire hair extensions kiezen om zelf de kleuren te bepalen. Houd hierbij uiteraard rekening met de kleurtint van de extensions voor het mooiste effect.

Meer weten? Mail of bel ons!

Wil je meer weten over de verschillende kleurmogelijkheden van extensions? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag bij het uitkiezen van de perfecte kleur.

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.