Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Do’s en don’ts voor het krullen van je haar

Heb je vanavond een feestje? Of heb je een spannende date? Dan is het altijd leuk om mooie krullen in je haar te maken. Er zijn een heleboel verschillende manieren om je haar te krullen. Zo kun je gebruikmaken van hitte, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden wanneer je liever niet met hitte wil werken. Je kunt hierbij hulpmiddelen gebruiken die iedereen vaak wel in huis heeft liggen. Of je je haar nou het liefste krult met behulp van een krultang, een haarband of rietjes, het kan allemaal. In deze blog geven we je voor elke manier een aantal do’s en don’ts. En heb je van jezelf te kort haar om krullen te kunnen maken? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor extensions!

Hoe haar krullen met krultang

Misschien is het gebruik van een krultang wel een van de bekendste manieren om je haar te krullen. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden als je je haar krult met een krultang. Kies altijd een tang met de juiste grootte, en het liefst eentje waarbij je de temperatuur zelf kunt instellen. Als je losse krullen wil, kies je een dikke krultang en voor strakke krullen ga je voor een dunne krultang. Een absolute don´t is het krullen van je haar op een te lage of een te hoge temperatuur. Vooral bij dun haar mag de temperatuur niet te hoog zijn. Heb je juist heel dik haar? Dan mag je de temperatuur best iets hoger zetten. Krul je haar ook nooit zonder er een beschermende spray of crème tegen de hitte in te doen. Verdeel je haar in delen en begin je haar pluk voor pluk te krullen. Maak deze plukken niet te groot, want dan zullen je krullen niet blijven zitten. Als je de krultang verticaal houdt krijg je losse krullen, en als je hem horizontaal houdt krijg je juist strakke krullen. Het is maar net wat jij leuker vindt! Probeer de klem van de krultang niet helemaal dicht te doen om een deuk in je haar te voorkomen. Nadat je de krul in de pluk haar hebt gedraaid, kun je deze vastzetten met een speldje op je hoofd om af te koelen. Als je krullen zijn afgekoeld, haal je de speldjes eruit. Nu kun je genieten van prachtige krullen! En heb je een keer haast? Dan kun je je haar eerst in een paardenstaart doen voordat je het krult. Je zult zien dat je zo veel sneller klaar bent.

Hoe haar krullen met stijltang

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar je kunt je haar ook krullen met een stijltang. Dit zorgt ervoor dat je krullen er natuurlijk uit komen te zien. Ook voor deze manier doe je eerst weer een beschermend product in je haar, waarna je je haar in verschillende secties kunt verdelen. Vervolgens klem je de stijltang bovenin je haar en draai je de tang een slag. Nu laat je de tang langzaam naar het einde van je haar glijden. Door een volle draai te maken met de stijltang draait je haar om de stijltang heen in een perfecte krul. Als je klaar bent kun je nog even met je vingers door je haar gaan en een beetje haarspray aanbrengen ter versteviging. Zo kun je de hele dag genieten van je krullen.

Olie_stijltang

Hoe haar krullen met haarband

Dit is een hele simpele manier om je haar te krullen. Deze manier werkt het beste als je dit doet vlak voor het slapen, met licht vochtig haar. Kam je haar net als normaal, en doe een haarband in je haar. Pak een plukje haar aan de voorkant van je hoofd en draai dit om de haarband. Zo werk je al je haar weg, waardoor je overblijft met een soort kroontje. Nu kun je lekker gaan slapen en de haarband kan zijn werk gaan doen. ‘s Ochtends zul je wakker worden met prachtige krullen!

Hoe haar krullen met rietjes

Hou jij meer van strakke kleine krulletjes in plaats van grove losse krullen? Ook die kun je heel goed maken zonder hitte! Om kleine krullen te maken wikkel je plukjes haar om afgeknipte rietjes heen en zet je deze vast met een speldje. Vergeet niet wat verstevigende spray of mousse aan te brengen, zodat je krullen goed blijven zitten!

Hoe haar krullen met vlechten

Draag jij je haar wel eens in een vlecht? Als je je vlecht eruit haalt aan het einde van de dag, zul je zien dat je prachtige krullen hebt. Deze manier is heel simpel. Je kunt namelijk gaan slapen met licht vochtig ingevlochten haar, of je kunt in de ochtend een vlecht maken. Ga hier met een hete stijltang overheen en laat je haar afkoelen. Haal de vlecht nu uit je haar en je kunt genieten van prachtige krullen.

Hoe extensions krullen

Ook om je human hair extensions te krullen kun je gewoon de krultang gebruiken. Zorg er wel voor dat je de temperatuur niet te heet instelt. Borstel je extensions als eerste goed door van beneden naar boven. Hang nu je hair extensions stevig op aan een hanger, zodat je voldoende kracht kunt zetten. Begin nu met het pluk voor pluk krullen van je haar. Hoe hoger je de krultang oprolt, hoe meer krul je krijgt. Je kunt dus het beste even uitproberen wat jij mooi vindt. Laat de krul voorzichtig in je hand vallen en zet de krul vast met een speldje. Pas als de krullen helemaal zijn afgekoeld kun je de speldjes eruit halen. Ook kun je human hair extensions gewoon mee krullen met je eigen haar.

 

Model_met_krullen

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.