Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Do’s and don’ts bij het stylen van je haar

We kennen het allemaal. Wanneer je krullen hebt, wil je stijl haar. En wanneer je stijl haar hebt, wil je krullen. Wanneer we lang haar hebben, willen we kort haar. En dan hebben we het net kort geknipt, missen we ons lange haar weer. Gelukkig zijn daar handige oplossingen voor in de vorm van hairextensions… En als we onze krullen beu zijn, is daar altijd nog de stijltang. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je haar niet compleet beschadigt? Dat lees je hier!

Do: kies de juiste stijltang

Het begint bij de basis. Zonder stijltang is het natuurlijk lastig om je haar stijl te krijgen als je krullen hebt! We begrijpen dat je hier geen honderden euro’s aan kwijt wil zijn, maar het is wel belangrijk om erin te investeren. Het gaat natuurlijk wel om je haar en wanneer je je haar vaker wil stijlen, is het belangrijk dat je het goed behandelt. Waar moet je nu op letten wanneer je een stijltang uitkiest? Het allerbelangrijkste is dat je een stijltang kiest met volledig keramische platen. Dit zorgt ervoor dat je haar zo min mogelijk beschadigt. Er zijn veel stijltangen met enkel een keramische coating. Dit raden we zeker af, omdat na verloop van tijd de keramische coating slijt en er misschien wel helemaal af gaat. Wanneer je dan nog je haar gaat stijlen, doe je dat eigenlijk met metalen platen, en dat is natuurlijk echt niet goed voor je haar.

Daarbij is het ook slim om te letten op de extra functies van de tang. Het is prettig om wat extra functies te hebben. Zo is het fijn als je je stijltang dicht kan klikken wanneer deze uit staat, dus dat de platen op elkaar blijven. Handig als je op reis gaat en de tang mee wil nemen! Ook is het het best wanneer je de tang op verschillende temperaturen kan instellen en wanneer de tang een meedraaiend snoer heeft, zodat je niet in de knoop komt.

Model_met_stijl_haar

Don’t: vochtig haar stijlen

We weten het allemaal stiekem wel, stijl je haar niet wanneer het nog nat is! Toch gebeurt het vaak genoeg dat je de douche uitkomt, je haar föhnt of droog maakt met de handdoek, en toch snel die stijltang erbij pakt. Je hebt immers haast! Toch is ook in dit geval geduld een schone zaak en is het belangrijk om je haar helemaal te laten drogen voordat je de stijltang er doorheen jaagt. Wanneer je je haar stijlt terwijl het toch nog vochtig is, zie je er rook vanaf komen. Dat betekent dat je haar aan het verbranden is en dat moet je natuurlijk niet hebben! Zorg er dus altijd voor dat je haar 100% droog is.

Do: verzorgingsproducten gebruiken

Het is heel belangrijk om verzorgingsproducten zowel voor als na het stijlen te gebruiken. Voordat je aan de slag gaat met je stijltang is het belangrijk om een product aan te brengen dat je haar beschermt tegen de hitte van de stijltang. Gebruik hiervoor niet zomaar een product, maar ga echt op zoek naar een product waar op staat dat het bescherming biedt tegen hitte van stijl- en krultangen. Wanneer je klaar bent met stijlen, kun je wel een haarlak gebruiken die ervoor zorgt dat je haar zo blijft zitten, zodat je het morgen niet nog eens hoeft te doen (wanneer je het tussendoor niet wast). Let er hierbij ook wel op dat je de bus haarlak ver van je haar afhoudt, anders wordt je haar hard!

Don’t: te heet of te koud stijlen

We gaven al eerder de tip om een stijltang te kopen waarbij je de temperatuur in kunt stellen, dus waarbij je meerdere opties hebt. Het is altijd lastig om te weten welke temperatuur voor jouw haar het beste is, maar houd aan dat wanneer je dun haar hebt, je de temperatuur niet hoger zet dan 160 graden. Wanneer je dik haar hebt, mag de temperatuur best 200 graden aantikken. Wanneer je er tussenin zit, moet je er ook met de temperatuur tussenin gaan zitten. We weten allemaal dat te heet stijlen niet goed voor je haar is, maar wist je dat te koud stijlen ook niet goed is voor je haar? Wanneer je namelijk te koud stijlt, moet je meerdere keren over dezelfde lok heen, en dat is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor de gezondheid van je haar!

Hairextensions stijlen

Ja, het is mogelijk om je extensions te stijlen, wanneer je 100% human hair extensions hebt. Het is niet mogelijk om synthetische extensions te stijlen. Wanneer je je human hair extensions gaat stijlen, kun je dit gewoon meepakken met je eigen haar. Heb je wax of tape extensions, zorg er dan wel voor dat je met de tank de tapes of waxjes niet raakt. Stijl je extensions ook nooit met meer dan 180 graden.

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.