Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Deze dingen wist je nog niet over hairextensions!

Je weet waarschijnlijk al het een en ander over hairextensions. Toch zijn er ook een aantal feitjes over hairextensions die je mogelijk nog niet wist! In deze blog hebben we de meest opvallende feitjes waar mensen naar zochten voor je verzameld. Wist jij dit al over hairextensions?

Er is veel verschil in kwaliteit

Er zijn heel veel verschillende soorten hairextensions. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor nep haar, maar ook voor echt haar. Wij raden aan om te kiezen voor echt haar, en dan vooral haar dat Remy gesorteerd is. Dit betekent dat alle haarschubben dezelfde kant op staan, wat de kans op klitten kleiner maakt. Kies je niet voor extensions van Remy haar, dan kan dit zodanig in de klit gaan zitten met je eigen haar, dat het je haar beschadigt. Kies je dus voor mindere kwaliteit hairextensions, dan kan het wel degelijk schadelijk zijn voor je eigen haar. Ga daarom altijd voor de beste kwaliteit als het om haarverlenging gaat!

Bekijk hier onze wire extensions.

De bevestiging van je extensions is niet schadelijk voor je haar

Hairextensions zijn te onderscheiden in de wijze waarop ze aan jouw eigen haar bevestigd worden. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af of wax extensions schadelijk zijn, omdat deze met een warmte tang en wax bevestigd worden. Deze zijn zeker niet schadelijk! Het is wel belangrijk om ze op professionele wijze te laten plaatsen. De warmte tang die gebruikt wordt, is zelfs minder lang dan de gemiddelde stijltang en deze wordt maar enkele seconden op het haar gezet. Laat ze op tijd weer verwijderen of terugzetten, en je hoeft je geen zorgen te maken over schade aan je eigen haar!

Ook bij microring extensions of clip-in extensions vragen mensen zich af of dit schadelijk is voor je haar. Hierbij geldt hetzelfde: laat je ze op professionele manier plaatsen en verwijder je ze ook weer op tijd, dan is dit zeker niet schadelijk voor je eigen haar. Het is bij clip-in extensions wel erg belangrijk om deze er elke avond uit te halen en er niet mee te slapen. De volgende dag doe je ze dan weer in en zo kun je ze nog lang dragen! 

Goede verzorging verlengt de levensduur van je extensions

De verzorging van je hairextensions is erg belangrijk. Verzorg je namelijk je hairextensions niet goed, dan kan dit wel degelijk schade aanrichten aan je eigen haar! Dat wil je natuurlijk voorkomen. Er zijn verschillende professionele producten zoals shampoos die je kunt gebruiken om je hairextensions goed te verzorgen. Door jouw extensions op een goede manier te verzorgen, doe je er langer mee en heb je dus langer plezier van!

Haarextensions borstel je op een andere manier dan je eigen haar

De ‘key to success’ is om je haar rustig te borstelen of kammen. Pak het haar altijd vast en werk van onder naar boven, anders kun je de extensions los trekken. Gebruik ook bij voorkeur een borstel of kam die speciaal voor hairextensions is ontwikkeld. Daarnaast is het ook verstandig om extensions niet te borstelen als ze nog nat zijn; dit kan het haar beschadigen.

Jouw haardikte is bepalend voor hoeveel gram extensions je nodig hebt

50 gram of toch 200 gram? Hoeveel gram extensions jij nodig hebt, hangt onder andere van jouw persoonlijke voorkeuren af maar ook van jouw haardikte. Heb jij bijvoorbeeld van nature erg dun haar of dun haar vanwege een medische reden, dan kun je beter voor 50 gram gaan, omdat de extensions anders erg dik en onnatuurlijk kunnen uitzien. Dit komt doordat jouw natuurlijke haar dan niet mooi samenvalt met de extensions, waardoor je een effect krijgt wat je eigenlijk niet wilt. Heb je normaal haar dan is 100 tot 150 gram extensions vaak voldoende. Voor een volumeboost of een beetje verlenging, is 100 gram voldoende. Wil je het haar echt veel dikker maken, kies dan voor 150 gram. Heb je dik haar, dan heb je waarschijnlijk geen volumeboost nodig. Je haar verlengen kan dan natuurlijk nog wel. Kies dan voor extensions van 150 tot 200 gram.
Festivaloutfits

Met Remy hair heb je de minste kans op klitten in je extensions

Bij Remy hair staan alle haarschubben in dezelfde richting. Hierdoor kunnen de haarschubben niet in elkaar schuiven en ontstaan er minder snel klitten.Let op! Virgin hair is niet hetzelfde als Remy hair. Wil je dus Remy hair aanschaffen, dan moet dit echt bij de beschrijving erbij staan. Natuurlijk heb je nooit een 100% klitvrij-garantie op extensions, want haar kan altijd in de klit raken. Een goede verzorging is daarom essentieel om zoveel mogelijk klitten te vermijden. Heb je toch klitten in je extensions gekregen? Probeer dan eerst om de klitten zoveel mogelijk met je handen los te maken of gebruik een borstel. Lukt dit niet, gebruik dan wat extra conditioner tijdens het wassen om de klitten te verwijderen. Je haar regelmatig wassen zorgt ook voor minder klitten in de extensions, een keer per week is vaak al voldoende.

Sporten, zwemmen, verven en ontkleuren zorgt voor klitten in je extensions

Zout en chloor zijn funest voor extensions. Ga dus nooit de zee in of zwemmen met je extensions. Dit tast de extensions namelijk aan, waardoor ze droger worden en dus meer gaan klitten. Hetzelfde geldt voor sporten. Tijdens het sporten transpireer je (in zweet zit ook zout) en als dit in je extensions komt kan dit voor extra klitten zorgen. Doe je haar daarom altijd in een staart tijdens het sporten om klitten te voorkomen. Verven en ontkleuren onttrekt ook vocht aan het haar, daarom kun je jouw extensions beter niet verven als je ze klitvrij wilt houden.

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.