Alle Bighair producten voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Blogbericht

Alles over rood haar

Je mag in je handjes klappen als je van nature gezegend bent met rood haar. Rood haar staat erg mooi en is ook nog eens enorm zeldzaam. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je haar rood te laten verven. Rood haar is geweldig, maar er zijn wel wat dingen die handig zijn om te weten. Daarom hebben we voor jullie alles over rood haar op een rijtje gezet.

Hoe ontstaat rood haar?

Zoals we al zeiden is rood haar vrij zeldzaam. Want hoeveel mensen hebben nou rood haar? Ontzettend weinig dus. Ongeveer 1 procent van de wereldbevolking heeft van nature rood haar. Naar schatting heeft tussen de 2 en 4 procent van de Nederlanders van nature rood haar. Het komt dus niet vaak voor. Rood haar komt van een mutatie in een bepaald gen. Om hier gedetailleerder op in te gaan: het gen dat betrokken is bij haarkleur, het MC1R gen, is verantwoordelijk voor de productie van een bruine kleurstof. Bij roodharigen zit er een mutatie in dit gen. Zij kunnen geen of minder bruine kleurstof maken, waardoor door een bepaald stofje een roodachtige kleur ontstaat. Er zijn in totaal 7 soorten mutaties in dit gen. Hierdoor zijn er verschillende kleuren rood haar, van oranje tot rood. Maar is rood haar erfelijk? Het antwoord is ja. Qua erfelijkheid zijn er voor een baby met rood haar 2 van rode-genen nodig. Dit is de reden dat er zo weinig roodharigen op de wereld zijn.

Rode_bos_haar_model
Een prachtige bos rood haar

Hoe staat rood haar bij mij?

Er zijn dus maar weinig mensen die van nature rood haar hebben. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun rode haar te laten verven. Maar hoe weet je welke kleur rood haar bij jou past? Kijk eerst naar de ondertoon van je huid. Heeft je huid een koele ondertoon? Dan staat donkerrood erg mooi, vooral als je blauwe ogen hebt. Heb je een warme ondertoon? Dan staat bijvoorbeeld koperrood waanzinnig. Als je een bleke huid hebt, staan zachte oranjetinten erg goed. Het is niet heel slim om voor rood haar te kiezen als je in je gezicht een beetje rood bent. Rood haar legt het accent namelijk op je rode gezicht.

Hoe blijft rood haar mooi?

Heb je je haar rood geverfd? Dan is het belangrijk dat het mooi blijft. Rood haar is de moeilijkste kleur om te onderhouden. Rood is namelijk een kleur die slecht vasthoudt en sneller vervaagt. Gebruik daarom een kleurshampoo die je kleur versterkt, zodat de kleur niet dof wordt. Ook kun je altijd nog kleurmousse gebruiken. Qua verzorging is er vaak maar weinig te vinden voor rood haar. Als je op zoek bent naar goede verzorging en je kan niks vinden voor rood haar, kies dan voor verzorging die is bedoeld voor bruin/blond haar. Hier zitten veel anti-oxidanten in om je kleur te behouden en verzorgen. Bij rood haar zie je gespleten haarpunten sneller. Laat deze dus regelmatig bijpunten.

Hairextensions voor rood haar

Heb jij rood haar en wil je graag hairextensions? Dan is dit zeker geen probleem. Wij hebben in ons assortiment Human Hair Extensions mooie hairextensions voor rood haar van goede kwaliteit. Zit jouw tint er niet tussen? Dan kunnen we de hairextensions verven in de rode tint die jij zoekt.

Welke kleuren passen bij rood haar?

Je zal met rood haar ook je make-up moeten aanpassen op je haarkleur. Bij rood haar staan warme tinten make-up het mooiste. Denk aan goud- en aardekleuren, perzik, warmroze en ga zo maar door. Als je sproeten hebt, kun je beter voor een getinte BB-cream kiezen dan voor een foundation. Een foundation bedekt je sproeten, wat enorm zonde is. Gebruik qua bronzer een relatief lichte kleur zodat je gezicht niet gelijk oranje kleurt. Je vraagt je misschien af welke lippenstift mooi staat bij rood haar, omdat felle kleur al snel bleek maken. Een kleur lippenstift die enorm gaaf staat bij rood haar is een felroze kleur. Qua oog make-up kun je als roodharige gaan voor een cat eye. Dit staat erg sexy.

Loading...

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang

10% KORTING!

Op alle producten in de webshop
(m.u.v. de sale-producten).

Wees de eerste die op de hoogte is van de aanbiedingen en nieuwtjes.